דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הורות משותפת כל מה שאתם צריכים לדעת 

מאת    [ 05/03/2021 ]

מילים במאמר: 514   [ נצפה 1114 פעמים ]

ההחלטה על הורות משותפת לא תמיד מאפשרת לנו להכניס פנימה את כל השיקולים והמורכבויות שעלולים לצוץ במהלך הדרך. הנה מדריך קצר שיסייע לכם לקחת החלטות קצת יותר שקולות ולהיכנס לאתגר הזה עם מעט היגיון בריא. הרי כולנו יודעים ומבינים בחיינו הבוגרים כי מערכות יחסים אינן דבר פשוט. 

אז מהי בכלל הורות משותפת?

מדובר בצורת משפחה שהחלה להתפתח בשנים האחרונות מסיבות שונות כמו למשל העובדה שהמדינה לא מכירה בזוגיות חד מינית, מסיבות הקשורות לבעיות פוריות ועוד. בהורות משותפת זוג הורים מגדלים ילדים ללא קשר רומנטי או זוגי. יש להם מטרה אחת וחלום אחד. להיות הורים לילדים. לפעמים זה עובד ממש טוב אפילו בלי להיעזר בעורך דין משפחה או עורך דין גירושין ולפעמים זה עובד קצת פחות לפי התכנית. 

הנה דוגמא קלאסית להורות משותפת

רוני חגגה בקיץ האחרון 39. אחרי ניסיונות רבים לפתח קשר זוגי אמיתי היא הבינה שהחלום שלה הולך ומתרחק. כבר לפני שנתיים היא החליטה להקפיא ביציות כדי שלא יהיה מאוחר מדי. לרוני חבר טוב - שחר. בן 42. הומו שיצא מהארון בגיל 32 וחי עם בן זוגו. הם מכירים עוד מימי הצבא והקשר נשמר. רון, בן הזוג של שחר חולם להביא ילדים וכבר מגיל 25 שהבין שהוא הומו, החל לחסוך ליום שבו ירצה ילד בתהליך שנעשה בחו“ל ועוד עשרות אלפי דולרים. רוני הציעה לזוג הצעה של הורות משותפת ומשם הכל היסטוריה כי ממש לא מזמן נולד לשלושה גוזל מתוק בשם ארי. 

הסכם מסודר המנוסח על ידי עורך דין גירושין 

לא משנה עד כמה התהליך זורם, עד כמה שני הצדדים מסכימים על הכל כמו למשל החלוקה בין הימים, שיטת החינוך ודברים נוספים, מאוד חשוב שהכל יהיה מסודר ומוגדר תחת הסכם כתוב. עוד לפני ההסכם שמנוסח על ידי עורך דין גירושין או עורך דין משפחה, יש חשיבות מאוד גבוהה לרמה גבוהה של תקשורת פתוחה, כנות ואמון בין כל הצדדים. בואו לא נשכח שהחיים הם דינמיים ואנשים כל הזמן משתנים ומשנים את חייהם בהתאם להתרחשויות. מצבים כמו מעבר דירה, חתונה, שינוי קריירה יכולים להשליך גם על גידול על הילד וזה דברים שחייבים להילקח בחשבון עוד לפני שנכנסים לתהליך ולוקחים את ההחלטה על הורות משותפת. 

אילו אתגרים יש בהורות משותפת?

האתגרים הם די דומים לאלה שקיימים בהורות זוגית רגילה.
הרי מה קורה שהורה אחד אומר X והשני אומר Y? או שמדברים כמו בני אדם ומגיעים להסכמה או פשרה, או שיש ריב ואחר כך ההחלטה מתקבלת. זה בדיוק אותו דבר. היכולת לשמור על שיח פתוח, לעשות הכל ביושרה ולא ללכת מאחורי הגב זו הגדולה של ההורה. 

מה חשוב לעשות אחרי שמתקבלת ההחלטה?

כאמור, מאוד חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי או לחפש הסכם שיש ברשת האינטרנט ומתאים לכל הצדדים. חשוב ללכת לבית המשפט, לאשר את ההסכם גם לפני וגם אחרי שהילד נולד. זה מאוד חשוב משום שלפעמים דברים נראים לנו בצורה אחת לפני שהילד נולד ואז שהוא מגיע לעולם, הכל משתנה. התייעצות עם עורך דין עוד לפני שמקבלים את ההחלטה מאפשרת לראות את הדברים בצורה יותר אובייקטיבית, פחות לערב רגשות ולעגן את הכל בחוזה שיגן על שני הצדדים וכמובן על זכויות הילד. לא מדובר בהחלטה שאנחנו לוקחים כל יום ויש המון הבדלים בין הורות משותפת להורות רגילה שחשוב להכיר אותם. 

 

היי שמי שייקה לוי, כותב מאמרים במגוון תחומים שאני מתעניין בהם, אשמח לשתף אותכם :)




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב